Ryhmäopetuksen vaihtoehtona, tai sen rinnalla voit syventyä omaan harjoitukseen yksilöllisiin tarpeisiin räätälöidyn joogaohjelman puitteissa. Joogaterapia konsultaatio mahdollistaa perehtymisen juuri sinun kehollesi ja mielellesi toimivaan harjoitukseen. Perinteisesti joogaa on opetettu yksityisopetuksena soveltaen joogan ja ayurvedan erilaisia menetelmiä yksilölliset taipumukset huomioiden. Joogaterapia työskentely kulkee tämän opetusperinteen jalanjäljissä. 

Joogaterapiassa terapeutti suunnittelee ja ohjaa sinulle joogaharjoituksen, joka vastaa tämänhetkisiä tarpeitasi. Harjoitus suunnitellaan itsearvioinnin, haastattelun, kehon liikkuvuuden, yksilöllisten mahdollisuuksien, pulssinmittauksen ja mielentilan perusteella. Kotiharjoitusta varten saat kirjalliset ohjeet. Harjoitus painottuu yksilöllisesti asanoihin, hengitysharjoituksiin, mantroihin tai meditaatioon. Harjoitus on kestoltaan toivomuksesi mukaan n. 10-90 min.   Harjoitusta säännöllisesti tekemällä voit itse vaikuttaa omaan hyvinvointiisi.

Joogaterapia on täydentävä hoitomuoto, jonka myötä voit syventää sekä täsmentää omaa joogaharjoitustasi. Omaan harjoitukseen sitoutuminen ja siitä vastuunottaminen tuo sisäisen viisautesi esiin. Näin voit tulla tietoisemmaksi kehon antamasta palautteesta, mielentoiminnoista sekä itsestäsi löytyvästä ymmärryksestä. Oman harjoituksen myötä saavutetaan itsenäisyyttä ja valmius syventyä joogaan myös ohjaustilanteen ulkopuolella. 

Joogaterapiakonsultaation hinta on 72 €/60 min. Tapaamisia on yhteensä ainakin kolme, tarvittaessa useammin ja ne ajoittuvat sovitusti muutaman viikon välein.

Jooganopettaja (SJL) Anna Kolehmainen on opiskellut joogaterapiaa Itävallassa Krishnamacharyan perinteessä vuosina 2011-2012 ja Svastha joogaterapia koulutuksessa Helsingissä Ganesh Mohanin kurssilla vuonna 2017.


Lisätietoja ja ajanvaraus joogaterapia konsultaatioon sähköpostitse: anna.kolehmainen@gmail.com
puhelimitse: 044 340 1505

Jaa tämä sivu


Rosen-menetelmä opiskelijahoito


Rosen-menetelmä on pysähtymisen paikka oman kehon äärelle sekä tila kuunnella, mitä itselle aidosti kuuluu.


Mieli voi valehdella, keho ei.


Menetelmän perustana on oivallus siitä, että lihasjännitykset syntyvät kehoon suojaamaan kuormittavista tai ylivoimaiselta tuntuvissa elämäntilanteissa tai hetkissä, joissa koemme, että todellinen tunteemme on epäsopiva tai ei-hyväksyttävä ja haluamme sivuuttaa sen. Toisinaan nämä lihasjännitykset jäävät tiedostamatta kehoon rajoittaen hengitystä, liikettä, ilmaisua ja olemista, yhteyttä toisiin ihmisiin ja saattaavat aiheuttaa myös kipuja.


Rosen-menetelmän kehitti fysioterapeutti Marion Rosen elämäntyönään ja se on psykofyysinen hoitomenetelmä. Menetelmän nimi tulee kehittäjänsä sukunimestä. Rosen-terapeutin koulutus on pitkä, vähintään neljä vuotta.


Hoidossa asiakas makaa hoitopöydällä ja terapeutti lempeällä mutta tuntuvalla kosketuksella kohtaa jännittyneitä lihaksia, jolloin asiakas voi tulla tietoisemmaksi kehostaan ja itsestään. Terapeutti käyttää valikoidusti sanoja ja asiakas saa halutessaan sanoittaa kokemaansa. Hoidossa saa myös olla hiljaa. Tiedostamattoman lihasjännityksen tavoittaminen tuo usein esille tunnemuistoja, joiden kohtaaminen turvallisessa hetkessä rentouttaa lihasjännityksiä.


Rosen-menetelmä auttaa paitsi rentouttamaan kroonisesti jännittyneitä lihaksia, vähentää kipuja, vähentää ahdistuneisuutta ja epämääräistä pahaa oloa, tukee palautumista, lisää voimavaroja ja auttaa olemaan syvemmin yhteydessä itseen.


Rosen-terapeuttia sitoo vaitiolovelvollisuus.


Hoito ei sovi akuutin kriisin, eikä päihderiippuvuuden tai voimakkaan psyykelääkityksen aikana.


Vastaanotto 60min / 50€


Rosen-menetelmän opiskelija,

fysioterapeutti Susanna Raitamäki


Ajanvaraukset ja yhteystiedot:

susanna.raitamaki@gmail.com

0407694998